Kecskeméti pónigalopp siker a Lovas Világkupán

Forrás: kecskemetitv.hu
November 29-én és 30-án Lovas Világkupát rendeztek a díjugratás és fogathajtás legjobbjaival a Papp László Budapest Sportarénában. A két nap alatt hat versenyszámot láthatott a közönség. A közönségkedvenc pónigaloppot – az UNIQA Gyerek Lovasnap keretében – délelőttönként rendezték az Arénában. A két futamban 6-6 kis „zsoké” állt starthoz a Bonafarm Bábolna Takarmány díjáért.

A 10 éves kecskeméti Ifj. Antal Péter “Pepe” (Antal Tanya LSC. versenyzője) “Flash” nevű Holland sportpónijával a 3. helyen végzett. Pepe és édesapja, – aki egyben edzője is – nagyon örült az elért eredménynek, hiszen első alkalommal indultak ebben a versenyszámban.

A pónigalopp verseny menete: A futamok résztvevői a kisorsolt számú rajthelyről, álló helyzetből startolnak. A start rajtkötél segítségével történik. A futam bal kézre zajlik, futamonként legfeljebb hat lovas indul. A futamban vágta jármódban, egymás akadályozása nélkül kell részt venni. A lovasok a versenypálya teljes területét igénybe vehetik a futam során, a lovak és egymás testi épségét nem veszélyeztetve. A futam győztese az a páros, aki a versenytáv teljesítése után elsőként halad át a célvonalon. A verseny menetét a versenybíróság felügyeli és bírálja el. A végső sorrendet a versenybíróság állapítja meg.

Comments are closed